Raxu Helminen – elämäniloa taiteesta ja taidetta elämänilosta

RAXU HELMINEN
LUONTOÄIDIN KUTSU
Café Laurell 1.7. – 31.8.2017

Hämeenlinnan Taiteilijaseuran heinä- elokuun taiteilija Café Laurellissa on Raija ”Raxu” Helminen Iittalasta – itseoppinut kuvataiteilija, joka määrittelee olevansa akvarellisti tai mielikuvittelija. Mielellään hän poikkeaa muillekin itseilmaisun poluille – pastellimaalaus, puupiirrosgrafiikka sekä valokuvaus tuovat hänen mukaansa töihin uusia ulottuvuuksia ja tyydyttävät ehtymätöntä oppimisen halua.

”Tavoitteeni on kehittää kuvallista ilmaisuani edelleen, niin että pystyn yhä vapaammin jakamaan elämäniloani kuvieni kautta.”

Inspiraationsa Helminen saa omien sanojensa mukaan mistä tahansa, mutta Suomen luonto on se kaikkein tärkein – ehtymätön aarrearkku. Graniittikalliot, puut ja metsät, vesimaisemat ja villinä porskuttavat purot suorastaan haastavat kuvantekijän omiin tulkintoihin – täysin tietoisena siitä, että luonto on kuitenkin se paras taiteilija. Tärkeimpänä tällaisissa kuvissa Helminen pitää sitä, kuinka kuva kommunikoi katsojan kanssa. Koskettaako se häntä, tuoko mieleen jonkun koetun tunnelman, herättääkö lapsuuden muiston? Jokainen meistä on ainutkertainen, niin ovat myös taideteokset sekä niiden tulkitsijat.

Café Laurellin seinille on valittu muutamia tulkintoja Suomen luonnosta. ” Tiedän, että luonto on kaikille suomalaisille läheinen ja toivon, että rakkauteni luontoon heijastuu akvarellimaalauksistani” kiteyttää Raxu Helminen Luontoäidin kutsu –näyttelynsä tavoitteen.

Raxu Helminen on Suomen Akvarellitaiteen Yhdistyksen, Hämeenlinnan Taiteilijaseuran, Nordiska Akvarellsällskapetin sekä helsinkiläisen Akvart Galleriaosuuskunnan jäsen. Kansainvälisen työuransa jälkeen hän myös nauttii globaalista taideyhteisöstä sosiaalisten medioiden kautta, sekä osallistumalla akvarellitaiteen kansainvälisiin tapahtumiin. Hänen töitään on tänä vuonna valittu kansainvälisiin akvarellinäyttelyihin Italiaan, Ecuadoriin sekä Slovakiaan. Näyttelyura alkoi Naivistit Iittalassa talvinäyttelystä 2013, jonka jälkeen hänellä on ollut useita yhteis- ja yksityisnäyttelyitä Suomessa ja Saksassa.

Kuva: Villi ja vapaa, akvarelli 2017

Näyttely avoinna 1.7.-31.8.2017 Café Laurellissa (Sibeliuksenkatu 7)
ma-ti, to-pe 8.30-18, ke 8.30-20, la 8.30-17, su klo 11-17