Näyttelyt

 
 
 
 

Lähellä – Teoksia LähiTapiolan taidekokoelmista

1.10.-13.11.2022
Verkatehtaan Opistotalon galleria
 
 
LähiTapiola Loimi-Hämeen organisoima Lähellä-näyttely koostuu pitkälti Suomen kuvataiteen kultakauden (n. 1880 – 1910) keskeisten taiteilijoiden teoksista. Mukana on myös 1900-luvun alkupuolen varhaisen kotimaisen modernismin merkkinimiä. Näyttely järjestetään yhteistyössä Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry:n kanssa.
 
Näyttelyssä on esillä lähes 30 teosta. Mukana on teoksia Helmi Bieseltä, Marcus Collinilta, Albert Edelfeltiltä, Akseli Gallén-Kallelalta, Pekka Haloselta, Eero Järnefeltiltä, Eero Nelimarkalta, Yrjö Ollilalta, Tyko Salliselta, Santeri Salokiveltä, Sigrid Schaumanilta, Helene Schjerfbeckiltä, Wilho Sjöströmiltä, Eero Snellmanilta, Venny Soldan-Brofeldtilta, Ellen Thesleffiltä ja Martta Wendeliniltä.
 
Verkatehtaan näyttelykokonaisuus on näiden upeiden teosten toinen julkinen esitys yhtenä kokonaisuutena. Viime vuoden lopulla teokset nähtiin Joensuun Taidekeskus Ahjossa. Enimmäkseen taideteokset ovat kuitenkin viime vuosikymmenien aikana olleet ripustettuina LähiTapiolan pääkonttorin työ- ja kokoustiloissa, sekä yrityksen julkisissa tiloissa. Konttoreiden seinäpinta-alojen vähennyttyä viime vuosina esimerkikiksi lasiseinien yleistymisen vuoksi suuri osa kokoelman teoksista on myös ollut säilytyksessä varastotiloissa.
 
LähiTapiolan mittavaa taidekokoelmaa on koottu noin sadan vuoden ajan. Erityisesti 1980-luvulla taiteen kerääminen oli runsasta, ja kun kaksi taiteen keräämistä harjoittanutta tahoa, Lähivakuutus ja Tapiola yhdistyivät vuonna 2012, kokoelma laajeni nykyiseen mittaansa.
 
Esillä oleva näyttelykokonaisuus tarjoaa hienon mahdollisuuden sukeltaa suomalaisen kuvataiteen historiaan. Nautinnollisia hetkiä taiteen parissa!
 
 
Lähellä – teoksia LähiTapiolan taidekokoelmista
 
1.10.-13.11.2022
 
Verkatehtaan Opistotalon galleria
Verkatehtaankuja 9, Hämeenlinna
 
Avoinna ti-su 11-18, vapaa pääsy
 
 
Sijainti:
 
Näyttelytiloina toimivat entisen GalleriaKoneen ja taidelainaamon tilat Verkatehtaan Opistotalon 1. kerroksessa, katutasossa.
Käynti Viipurintien puolelta Verkatehtaankujan kautta.
Kulku näyttelytiloihin on esteetön.