Kuukauden taiteilija Pia Mustonen

1.11.-31.12.2017

Kirjasto: Hallittu kaaos – installaatioita
Café Laurell: Pieni sivujuoni – valokuvataidetta
Hämeenlinnan Taiteilijaseuran kuukauden taiteilija on Pia Mustonen. Hänen näyttelynsä Hallittu kaaos -installaatioita ja Pieni sivujuoni -valokuvataidetta ovat esillä Hämeenlinnan pääkirjastolla ja kahvila Laurellissa.
Pia on 45-vuotias Oulusta kotoisin oleva, nykyään Hämeenlinnassa asuva ja vaikuttava taiteilija. Hänen taiteilijadebyyttinsä oli 1991 Tervolassa. Hän on vetänyt erilaisia taiteeseen liittyviä lyhytkursseja vanhusten ja nuorten parissa. Hän tykkää viedä taiteen lähelle ihmisiä ja usein näyttely on kiertänyt useassa hoiva- sekä päiväkodissa.
Mustonen on toteuttanut kaksi näyttelykokonaisuutta. Konmarittamisen ja kuolinsiivouksen sivutuotteena syntyy kaaos esineitä. Nämä esineet ovat muodostaneet keskenään pieniä tarinoita laatikoihin ja laatikoista syntyi ”Hallittu kaaos”-niminen näyttely kirjastolle. Kahvilassa on valokuvia usean vuoden ajalta. Pieniä välähdyksiä keskeltä arkea ja mm. Jukolan lähiön karua kauneutta.
Työskennellessään hän on omistautunut ja hänelle on tärkeää nähdä luomisprosessin aikana teosten takana runollisen syvällisiä merkityksiä.

Ämpäripäitten jono

Olipa kerran seitsemän sisarusta. Kukaan heistä ei halunnut mennä hoivakotiin katsomaan sairasta tätiä. Täti muuttui ajan saatossa huonomuistiseksi ja piikikkääksi. Joku jakoi ilmaisia ämpäreitä. Niitä siskokset jonottivat tuntitolkulla, mutta kun oli aika mennä katsomaan tätiä, tuli lukemattomia kiireitä ja kitkerältä haiskahtavia tekosyitä. Vettä ei tullut kuin saavista, mutta ilmankosteus oli yksi syy yrittää unohtaa yksinäinen vanhus. Henkilö, joka sairastaa muistisairautta saa kuitenkin tutunoloisen tuntemuksen ihmisestä, kun vierailet hänen luonaan.

Pia Mustonen – Hallittu Kaaos