Eeva-Maija Maulan taidetta Mehiläisessä

EEVA-MAIJA MAULA
Ei voi tietää mitä voi tehdä, jos ei kokeile

1.9.-31.10.2017

Ilmassa on loppukesän tuntua. Puut huokailevat, hallaa ennustellaan. Maailman valo ja lämpö tuntuu olevan katoamassa, kun ihmiset hyökkäävät toistensa kimppuun luullen heitä vihollisiksi. Suurvaltojen sokeat johtajat ohjaavat joukkojaan tuhon tielle. Jospa vielä ei olisi liian myöhäistä, ehkä näemme vielä intiaanikesän ja lämpö, viisaus sekä oikeudenmukaisuus saavat uuden arvon.

Myös Eeva-Maija elää elämänsä alkusyksyä, ounastellen vielä lämmön paluuta. Kun on tarpeeksi ikää niin turha nöyryys karisee ja voi kokeilla kaikkea sellaistakin, mitä ei saisi sääntöjen mukaan tehdä. Mitä tapahtuu jos akryylimaaliin lisää saippuaa, desinfiointiainetta, öljyä, silikonia tai vaikkapa vauvatalkkia?

Tuoko ikä aina tullessaan lisää viisautta? No ei, mutta kokemusta jos on uskaltanut. Eeva-Maija tiesi vallan hyvin että prosessi on yhtä mielenkiintoinen kuin lopputulos. Vaan eipä tullut dokumentoineeksi kokeilujen kaikkia vaiheita. Toisaalta se on hyvä, koska seuraavalle kokeilijalle jää vapaus löytää oma tiensä perille.

Mehiläisen näyttelyssä voi tutustua lopputuloksiin, pienikokoisiin näytekappaleisiin siitä, mitä tapahtuu jos ylittää rajoja. Akryyli/sekatekniikkatöiden lisäksi voi tutustua myös aiemmin tänä vuonna valmistuneisiin tekstiiliteoksiin, jotka on toteutettu freestylenä, kokeellisesti ilman ohjeita.

Eeva-Maija suosittelee rajojen kokeilemista vielä aikuisenakin. Siitä saa valoa elämään.

Eeva-Maija Maula on 1956 Kiikalassa syntynyt, hämeenlinnalainen kuvataiteilija. Hänen pääasialliset tekniikkansa ovat öljy, akryyli, huovutus ja tekstiilitaide. Hän on osallistunut vuodesta 1998 lähtien yli 40 yhteis- ja ryhmänäyttelyyn sekä järjestänyt useita yksityisnäyttelyitä.