Näyttelykalenteri 2019

Juuri nyt:

KUUKAUDEN TAITEILIJA MIMMI PEARLMAN

Hämeenlinnan Taiteilijaseuran Kuukauden taiteilija touko-kesäkuussa on Mimmi Pearlman. Hänen teoksiaan on esillä Café Laurellissa ja lääkärikeskus Mehiläisessä.
Mimmi on kuvataiteilija ja Flow-artisti. “Minulle ei ole niin suurta eroa siinä, ilmaisenko itseäni tanssimalla, maalaamalla vai jollakin muulla tavoin. Pyrin välttämään väkisin vääntämistä ja liikaa vakavuutta taiteeni suhteen, sillä en usko sillä tavoin tuovani tähän maailmaan mitään tärkeää. Maalaaminen on minulle intuitiivinen prosessi. Olen aina ollut enemmän kiinnostunut siitä mitä ihmisen sisällä tapahtuu, kuin ulkoisesti. Maalaan paljolti omaa ja universumin välistä liikettä. Tykkään leikkiä väririnnastuksilla. Rakastan sitä tunnetta kun värit virtaavat kankaalle juuri oikeassa harmoniassa.”

Lääkärikeskus Mehiläisessä Routes of Exposure -näyttely tuo näytille voimakkaita värejä ja viivapiirustusta. Töiden inspiraationa on kukat, joista osa, kauniista väreistään huolimatta, voivat olla hyvinkin myrkyllisiä. Joistain asioista on parempi tyytyä nauttimaan kaukaa myös elämässä.

Lääkärikeskus Mehiläinen (Talaskuja 3) on avoinna:
ma-to 7.00-20.00
pe 7.00-17.00
la 10.00-13.00
su 10.00-13.00
Kahvila Laurellissa Apex of Emos -näyttely tuo näytille tunnehuipentumia sinisen eri sävyissä. Mitä jää jäljelle kun tunteesta irroittaa itsensä? Oletko sinä tunteesi, vaiko onko tunne vain viesti siitä miten sinulla menee? Miten muistot ja tunteet liittyvät yhteen? Jos otat muiston yhteen käteen ja tunteen toiseen ja huomaat ettet ole kummassakaan, missä sinä olet? Näyttelyn teoksissa Pearlman kuvaa hetkiä niissä kokemiensa tunteiden kautta.
Café Laurell (Sibeliuksenkatu 7) on avoinna:
ma-ti 8.30-18.00
ke 8.30-20.00
to-pe 8.30-18.00
la 8.30-17.00
su 11.00-17.00
Mimmi Pearlmanin seuraava yksityisnäyttely on kesäkuussa Voipaalan Taidekeskuksen Ilkka Ateljeessa.
__________________________________________

Näyttelykalenteri