Näyttelykalenteri 2019

Juuri nyt:

Hämeenlinnan Taiteilijaseuran kuukauden taiteilija syys-lokakuussa 2019 on Riikka Puumalainen. Riikka Puumalainen on vuonna 1988 syntynyt hämeenlinnalainen taiteilija. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta 2017 ja muuttanut sittemmin takaisin synnyinkaupunkiinsa Hämeenlinnaan. Puumalainen kuuluu sekä Hämeenlinnan Taiteilijaseuraan että grafiikanyhdistys Paperihuoneeseen. Hän työskentelee lähinnä taidegrafiikan sekä akvarellien ja sekatekniikoiden parissa.

Café Laurellin näyttely Pieniä olentoja on kooste erilaisia mystisiä pieniä olentoja. Puumalainen on taiteessaan kiinnostunut kuvaamaan erilaisia olentoja sekä voimakkaasti osana luontoa että niiden outoa, salattua puolta. Pienet luuranko-olennot myös pyrkivät kitetyttämään jotakin inhimmillisestä tunnemaailmasta. Teokset ovar eri tekniikoita yhdistelevää metalligrafiikkaa.

Lääkärikeskus Mehiläisen näyttely Sisäinen voima kuvastaa yhteyden luontoon ja maahan tuomasta voimasta ja sen vaikutuksesta ihmisen sismpään ja psyykeeseen. Sisältä kumpuava alkukantainen yhteys voi olla ihmisen mielelle käsittämätöntä, mutta silti mitä tärkeintä. Teokset ovat puupiirroksia, joiden rouheus sopii maahan ja luontoon.

Café Laurell:

Pieniä olentoja