LASIKATTO

Jääkärinpolku 2, 04103 TUUSULA

01.07. – 30.07.2017 Hovinkartanon Taidekeskuksen Makasiinigalleria
Sotjalantie 58, 14700 HAUHO

Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistys järjestää yhdessä Eurooppalaisen Kulttuuriyhdistyksen kanssa 100-vuotiaan Suomen kunniaksi kiertävän taidenäyttelyn ”LASIKATTO”, joka esittelee naisnäkökulmia tämän hetken yhteiskuntaan. Projektille on myönnetty Suomi 100 -status.

Näyttelyprojektiin osallistuu naistaiteilijoita Hämeenlinnan taiteilijaseurasta, Ars-Hämeestä ja Hämeenlinnan Kameraseurasta sekä Eurooppalaisesta Kulttuuriyhdistyksestä ja Ruotsissa toimivasta Suomi-Art yhdistyksestä. Kaikkiaan projektiin valittiin 16 kuvataiteilijaa, jotka ovat pareina ja kolmen hengen ryhminä tehneet yhteistyötä ja yhteisteoksia. Ensimmäinen näyttely avataan Hämeenlinnan pääkirjaston yläaulassa Eurooppa-päivänä 9.5. klo 18.00. Toinen näyttely rakennetaan Tuusulan kunnantalon Aulagalleriaan kesäkuun alkupäivinä. Tuusulasta näyttely siirtyy juhannuksen jälkeen Hauholle Hovinkartanon Taidekeskukseen, jossa se on esillä heinäkuun ajan. Uusia, sopivia paikkoja näyttelylle etsitään edelleen loppuvuodeksi 2017.

Projektin on suunnitellut kuvataiteilija, taidekuraattori Pirjo Heino. Taiteilijaryhmän yhteistyötä johtavat Minttu Saarinen Hml Taiteilijaseurasta sekä Pirjo Partanen Eurooppalaisesta Kulttuuriyhdistyksestä.  Projektin kummeina toimivat Hämeenlinnan kaupunginkirjasto, Tuusulan kunta, Naisliitto, Hämeenlinnan Zontakerho ja Eurooppa-naiset.

Näyttelyn taiteilijat:

EUROOPPALAINEN KULTTUURIYHDISTYS (EKY):