Kurssit

HÄMEENLINNAN TAITEILIJASEURAN kurssit

syksy 2019

Elävän mallin piirustusillat
”Hiilikerho” – Hämeenlinnan Taiteilijaseuran perinteiset alastonmallin piirustusillat jatkuvat taas syksyllä. Elävää mallia pääsee piirtämään aina keskiviikkoisin kello 18-20 11. syyskuuta alkaen.

Piirustusillat ovat syyskaudella 11.9.-11.12.2019 ja kevätkaudella 8.1.-29.4.2020. Paikkana Hämeenlinnan Taiteilijaseuran työhuone Poltinahon taidekasarmin pohjakerroksessa (Miehistönkatu 5, Hämeenlinna).

Piirustusillan osallistumismaksu on 4 €/henkilö, Hämeenlinnan Taiteilijaseuran jäsenille 2 €. Piirustusillat ovat kaikille avoimia ja erillistä ilmoittautumista ei tarvita.

Työvälineet ja tekniikat ovat vapaat, ota omat piirustusvälineet ym. välineet mukaan. Piirustustelineitä on käytettävissä paikan päällä ja isoa paperia voi ostaa työhuoneelta.

Illan kulku: aloitus croquis- piirtämisellä eli nopeasti vaihtuvin asennoin, minkä jälkeen jatketaan pidemmin jaksoin. Piirustusilloissa ei ole varsinaista ohjausta, mutta kommentteja voi pyytää muilta piirtäjiltä.

Torstaimaalarit

Kokoontuu torstaisin kello 17.30-19.30 5.9.2019 alkaen.

Kurssin sisältö: maalataan akryyleillä vaihtelevia tehtäviä. Kurssin sisältöön voi itse vaikuttaa. Pienryhmässä on viihtyisää ja mukavaa maalata, turvallinen ja lämminhenkinen ympäristö kokeiluun, rentoon maalaamisesta nauttimiseen ja oman osaamisen kehittämiseen. Opetus on yksilöllistä ja kannustaa kokeiluun. Opetukseen sisältyy harjoituksia, kuten perspektiivi- ja väriharjoituksia. Omat välineet mukaan. Kurssi toteutuu min. 5 osanottajalla.

Kurssimaksu 10€/kerta. Ilmoittautumiset hts.taidekurssit@gmail.com.

Paikkana Hämeenlinnan Taiteilijaseuran työhuone Poltinahon Taidekasarmilla, pohjakerros (Miehistönkatu 5, Hämeenlinna).

Sunnuntaimaalarit (yhteistyössä Vanajaveden Opiston kanssa)

Kurssilla keskitytään erilaisiin kuvantekemisen tekniikoihin ja välineisiin piirtäen ja maalaten.

Kokoontumiskerrat ovat 15.9., 6.10., 27.10. ja 17.11. sekä 19.1., 9.2., 8.3., 29.3. ja 19.

Kellonaika 13.00-17.00.
Kurssipaikka Vanajaveden opiston tiloissa Jaakonkatu 28, luokka 1504.

Opettaja lähettää noin viikkoa ennen opintokertaa sähköpostin, jossa kerrotaan mitä välineitä opintokerralla tarvitaan.

Opettajina toimivat Minttu Saarinen ja Tuire Toivola.

Ilmoittautuminen alkaa 14.8.2019 kello 17.00. Ilmoittautuminen www.opistopalvelut.fi/vanajavesi. Kurssimaksu 80€.