Katri Stenberg

Kuvataiteilija

S. 1964 Kuopiossa

Kuvataideakatemia

Jäsenyydet: Taidemaalariliitto, Ars-Häme ry, Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry, Kettuki ry

Katri Stenberg on valmistunut Helsingin Kuvataideakatemiasta vuonna 1988. Hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä oli vuonna 1989 Hyvinkään galleriassa, jonka jälkeen hänen yksityisnäyttelyitään on ollut myös Kuopiossa, Helsingissä, Tampereella sekä Tartossa. Hän on ollut mukana useissa Hämeenlinnan Taiteilijaseuran ja Ars-Hämeen järjestämissä näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla mm. Tanskassa, Saksassa ja Israelissa.

Stenberg on opettanut taidetta ja ohjannut taidetoimintaa erilaisille ryhmille lähes koko uransa ajan. Tällä hetkellä hän opettaa mm. Vanajaveden opistossa ja Hämeenlinnan lasten ja nuorten kuvataidekoulussa Aimossa. Hän ohjaa myös mm. Kettukin erityistaideryhmiä, Kanta-Hämeen Keskussairaalan nuorisopsykiatrian Avoin ateljee -ryhmää, sekä on mukana Aimokoulun Taidetta päiväkoteihin -hankkeessa.

Stenbergin akryylimaalaussarja ”Viiva maisemassa” on esillä Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry:n juhlavuosinäyttelyssä Hämeenlinnan Taidemuseolla. Neljäosaisessa sarjassaan hän on tuonut luontoaiheisiin maalauksiin utuisia viivoja tai rihmastoja, jotka kuvastavat katsojan mielen liikkeitä.