Pirjo Heino

Kuvataiteilija

S. 1954 Hauholla
Jäsenyydet: Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry, Suomen Kuraattorien yhdistys, European Artists Association, Eurooppalainen Kulttuuriyhdistys, FINROART XXI, Trans Cultural Exchange, Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistys, KIRJO-ryhmä

Pirjo Heino on valmistunut kuvataiteilijaksi Hyvinkään Taidekoulusta vuonna 1989, tämän lisäksi hän on opiskellut Tampereen yliopistossa taidehistoriaa, kasvatustiedettä, tiedotusoppia ja filosofiaa. Vuonna 1994 Heino valmistui kulttuurituottajaksi Wetterhoffin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta (nyk. Hämeen Ammattikorkeakoulu). Hän on ollut yksi Taiteilijaseuran aktiiveja ja vastuunkantajia varapuheenjohtajana, tiedottajana, sihteerinä ja yhteyshenkilönä. Vuonna 1997 hän oli perustamassa KIRJO-ryhmää Katri Aintilan ja Irja Rantalan kanssa.

Heinon töitä on ollut ensi kertaa esillä vuonna 1971 Nuorten näyttelyssä Hämeenlinnan Taidemuseolla. Kotimaisten näyttelyiden lisäksi Heino on ollut aktiivinen myös kansainvälisessä toiminnassa. Hän on osallistunut kaikkiaan noin pariin sataan Trans Cultural Exchange-ryhmän, European Artists Associationen ja Finroart XXI -taidesäätön kansainvälisiin näyttelyihin ympäri maailmaa.

Takaisin luetteloon