Piela Auvinen

Kuvataiteilija, kuvataiteen ylempi AMK-tutkinto, Saimaan ammattikorkeakoulu

Keraamikko, Muotoilija (AMK), Hämeen ammattikorkeakoulu

Kulttuurialan opettaja, TAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu, TAOKK

Käsityömestarin erikoisammattitutkinto, Mynämäen käsi- ja taideteollisuusopisto

s. 1981 Turussa

Jäsenyydet: mm. Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry, Teollisuustaiteen liitto Ornamo, Paperihuone ry, Suomen muinaistaideseura ry

www.piela.fi
piela.auvinen(at)gmail.com
V

Piela Auvinen on Hattulassa Leteensuolla asuva kuvataiteilija, keraamikko ja kulttuurialan opettaja. Hämeenlinnan taiteilijaseuran jäsenenä hän on ollut vuodesta 2016. Auvisen teoksia on ollut näyttelyissä kuten Wacshen – Kasvu, Cellessä Saksassa 2016 ja Särö-Sprickan-Fracture, Suomen Pohjoismaisen Taideliiton näyttely Loviisassa 2016. Auvinen on toiminut myöskin vierailevana muotoilun arvioijana palkintorahalautakunnassa.

Auvinen käyttää ja tarkastelee töissään savea monipuolisesti eri tekniikoilla. Keskeistä hänen työskentelyssään on kokeilu, materiaalin tutkimus, tekniikan hallinta ja usein myös leikkimielisyys. Teoksissaan hän pyrkii usein mahdollistamaan koskettamisen. Avoimuus, ennakkoluulottomuus, uteliaisuus sekä mielenkiinto erilaisia ilmiöitä kohtaan antaa Auviselle aiheita teoksiin. Savi taiteellisen ilmaisun muotona on kulkenut Auvisen mukana pienestä pitäen ja sen merkitys hänelle kasvaa yhä vuosi vuodelta.

Teokseen ”Uneton” Auvinen on saanut inspiraation Hämeenlinnan Taiteilijaseuran piirustusillassa tekemästään piirroksesta. ”Unettomuus, haaveilu, väsymys, yöllinen inspiraatio kuuluvat elämääni vahvasti ja tämä kyseinen croquis tuntui alusta asti kuvaavan tuota tunnetta.” Lopullinen työ rakentuu siimoilla ripustetuista käsin tehdyistä keraamisista laatoista, jotka kokonaisuutena muodostavat ihmishahmon.

”Uneton”, keramiikka/kivitavara, käsinrakennus, 1000mm x 1300mm, 2018