Mimmi Pearlman

mimmi_pearlman_kasvokuvaKuvataiteilija, Muotoilija AMK

Taidekoulu Maa
Hämeen ammattikorkeakoulu, muotoilija (arvioitu valmistumisaika 2018)
S. 1981 Vantaalla
Jäsenyydet: Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry, Ornamo

mimmi-pearlman.squarespace.com

Mimmi Pearlman on hämeenlinnalainen monialataiteilija, joka liikkuu työssään taiteen ja muotoilun välimaastossa tai niistä toista painottaen. Hän onkin toteuttanut hyvin erilaisia projekteja aina kokeellisesta taiteesta kuosisuunnitteluun.

Taide on Pearlmanille ennen kaikkea vuorovaikutuksen väline, ja siksi hän haluaa esittää sitä erilaisissa konteksteissa ja erilaisille yleisöille. Hän on pitänyt näyttelyitä ja esiintynyt sekä indie- ja yleisötapahtumissa, että gallerioissa ja kirjastoissa. Hänen viimeisin yksityisnäyttelynsä ”Seikkailuun” oli Forssan museon Aulagalleriassa Tammikuussa 2018.

Visuaalisesti Pearlmania viehättävät vahvat värit ja kontrastit ja toisaalta myös hempeä herkkyys. Hänen tunnusmerkkinsä on lapsenomainen muotokieli, jonka kautta hän tutkii ympäröivää maailmaa ja ihmisyyttä ihmetellen ja kyseenalaistaen.

Gone surfing, akryyli, 80 x 80 cm, 2017
Voima, sekatekniikka, 110 x 151 cm, 2017

Taivaan lampaat, installaatio, sekatekniikka (laserleikattu paspis, spraymaali, akryylitussi, pastelliliitu), 2,5 x 3m, 2018

Takaisin luetteloon