Anne Tamminen

Kuvataideakatemia, Tamk/Taide ja Viestintä, Imatran taideoppilaitos

Asuu ja työskentelee Hämeenlinnassa

Taiteilijan kotisivut

Anne Tamminen on valmistunut Kuvataiteen Maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2013 ja kuvataiteilijaksi Imatran taideoppilaitoksesta 1997. Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä vuodesta 1997 mm. Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Hämeenlinnassa ja ulkomailla. Hän on osallistunut mm. Mäntän kuvataideviikolle ja yhteis- ja ryhmänäyttelyihin useissa kotimaisissa museoissa ja gallerioissa.

Tamminen on tehnyt taidetta hyödyntäen monia eri tekniikoita ja välineitä kuten valokuvasta, taidegrafiikkaa, videoinstallaatioita ja tilataidetta, ja toimii mielellään erilaisissa välineiden rajapinnoissa. Tammisen teoksia on mm. Kiasman, Suomen valtion, HAM:n, Hämeenlinnan, Jyväskylän ja Vantaan taidemuseoiden kokoelmissa. Hän on toiminut luottamustehtävissä vuodesta 1998 mm. Valtion taideteoskokoelman jäsenenä, Hämeen taidetoimikunnan puheenjohtajana, Suomen Taiteilijaseuran edustajiston puheenjohtajana ja Suomen taidegraafikoiden 1. varapuheenjohtajana, Forum Artisin varapuheenjohtajana ja Taiken Visuaalisessa toimikunnassa ja Kuvataidejaostossa. Hän on Suomen taidegraafikoiden, Valokuvataiteilijoiden liiton ja Taidemaalariliiton jäsen.