Anne Vilkunan maalauksia Mehiläisessä

Heinä-elokuun taiteilijana Mehiläisessä on Anne Vilkuna (s.1967) Janakkalan Harvialasta. Koulutukseltaan Anne Vilkuna on kuvataideopettaja (Taideteollinen korkeakoulu, Helsinki 1995) ja on toiminut Hämeenlinnassa yläkoulun ja lukion kuvataiteen lehtorina 22 vuotta. Opetustyön ohessa hän on osallistunut lukuisiin Hämeenlinnan Taiteilijaseuran yhteisnäyttelyihin Hämeenlinnassa ja Cellessä, Saksassa sekä muihin yhteisnäyttelyihin Lahdessa ja Weimarissa, Saksassa. Yksityisnäyttelyitä hänellä on ollut Janakkalassa, Hämeenlinnassa, Helsingissä ja Tampereella. Hämeenlinnan Taiteilijaseuran jäsen Anne Vilkuna on ollut vuodesta 1998.

Anne Vilkunan työt ovat akryylimaalauksia, joissa hän jänisten kautta kuvaa sanallistamattoman maailman liikahduksia. Töiden lähtökohtana voi olla esimerkiksi musiikin synnyttämä tunne, sanaparin ympärille muotoutuva mielikuvaverkosto tai puhtaasti visuaalisten elementtien kohtaaminen, kuten maalatun ja maalaamattoman suhde tai piirretyn viivan suhde maalattuun väriin.

Jänikset maalauksen hahmoina ovat Vilkunan mielestä yhtä aikaa sopivasti arkisia, mutta monipuolisia ja sympaattisia eläimiä. Selviytyäkseen jänisten on oltava arkoja ja rohkeita, pysyttävä hievahtamatta paikoillaan ja taas liikuttava erittäin nopeasti. Niiden muotojen yhtäaikainen kulmikkuus ja linjakkuus tarjoavat piirtämisen haastetta ja iloa.

Kuva: Kolea ilta, 2016, akryyli, 100 x 100 cm

Näyttely on avoinna 30.6.-31.8.2017 Lääkärikeskus Mehiläisessä (Talaskuja 3, Hämeenlinna)
ma-ti 8-19, ke-to 8-18, pe 8-16, la 10-13