Anne Vilkuna

s.1967 Ylivieska
Kuvataiteilija, kuvataiteen opettaja, Taideteollinen korkeakoulu (Helsinki), Tampereen yliopisto (Hämeenlinna)

Kuvataiteen opettaja ja kuvataiteilija Anne Vilkuna valmistui Taideteollisesta Korkeakoulusta vuonna 1995. Nykyään Janakkalan Harvialassa asuva Vilkuna on toiminut valmistumisestaan lähtien opettajana Hämeenlinnassa ja tehnyt taidetta työn ohessa.

Hämeenlinnan Taiteilijaseuran jäsenenä Anne Vilkuna on ollut vuodesta 1997. Hän on ollut mukana seuran yhteisnäyttelyissä Suomessa ja Saksassa. Vilkunan ensimmäinen oma näyttely oli tuoreena maisterina Galleria Ripustuksessa Hämeenlinnassa vuonna 1998. Lastensa kasvettua hän palasi näyttelytoiminnan pariin näyttelyllä Galleria Johannassa Harvialan kartanolla vuonna 2014. Hämeen taidetoimikunnan jäsenenä hän on toiminut vuosina 2014-2016. Vilkuna on myös ollut perustamassa Paperihuone -yhdistystä.