Jukka Teittinen

s. 1955 Sulkava
Kuvataiteilija, kuvataideopettaja
Taideteollinen korkeakoulu
Jäsenyydet: Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry, Ars-Häme ry, Taidemaalariliitto (kokelasjäsen)

Jukka Teittinen on toiminut kuvallisten aineiden tuntiopettajana mm. Koulutuskeskus Tavastialla ja Vanajaveden opistossa. Näyttelytoimintaa Teittisellä on ollut vuodesta 2000 lähtien. Hän on järjestänyt yksityisnäyttelyitä Helsingissä ja Hämeenlinnan alueella, mm. Galleria KONEessa 2015. Teittinen on osallistunut myös Ars-Hämeen ja Hämeenlinnan Taiteilijaseuran vuosi- ja juhlavuosinäyttelyihin 2003-2018.

”Maalauksissa pohdin ihmistä toimiltaan ristiriitaisena osana luontoa ja omia rakennelmiaan. Ihminen pystyy hyvään ja pahaan. Pyrin liittämään kuviin myös ajatuksen menneestä ja tulevasta, ja niiden välissä viivähtävästä tästä hetkestä. Maalauksissani voi olla tunnistettavia asioita ja maisemallisuutta. Eniten minua kuitenkin kiinnostaa muotojen, mukaan lukien viivat, ja värien oma tunnevirittyneisyys, sekä niiden keskinäisten suhteiden mahdollistama ilmaisu.”

Muistikuvia, akryyli kankaalle, 110 x 110 cm, 2017
Suvanto, öljy kankaalle, 89 x 81 cm, 2015